وکیل

وکیل دادگستری یا وکیل پایه یک دادگستری به یک وکیل مجرب اطلاق می شود که پس از سپری کردن مراحل علمی و عملی خاص و گذراندن آزمون های مختلف دارای پروانه وکالت شده و در زمینه ی طرح و پیگیری دعاوی و پرونده های حقوقی و کیفری به مهارت و تخصص لازم و کافی رسیده است.

در مقابل وکیل دادگستری یا وکیل پایه یک دادگستری با عناوینی چون وکیل پایه دو یا کارآموز وکالت مواجه هستیم البته در حال حاضر وکیل پایه دو در سیستم قضایی و حقوقی وجود ندارد و تمام کارآموزان وکالت پس از طی مراحل لازم علمی و عملی به درجه وکیل پایه یک دادگستری دست می یابند.

توجه داشته باشید که وکیل پایه یک دادگستری یک وکیل مجرب است که امکان حضور و پیگیری تمامی دعاوی حقوقی و کیفری و امکان طرح پرونده در تمامی مراجع قضایی اعم از حقوقی، اداری و کیفری را برخوردار است بر خلاف کارآموزان وکالت یا وکیل اتفاقی که امکان طرح و پیگیری دعوا در مراجعی چون دیوان عالی کشور و وکالت در پرونده های مهم کیفری مانند قتل و… را ندارند.

علاوه بر وکیل پایه یک دادگستری، ممکن است با وکیل قوه قضاییه مواجه شوید. توجه داشته باشید که تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه تنها در طریقه ی جذب وکلا و طی مراحل علمی و عملی لازم برای وکالت است وگرنه وکیل پایه یک دادگستری با وکیل قوه قضاییه از لحاظ پیگیری و هدایت پرونده و دعاوی موکل تفاوت چندانی ندارند و آن چه فارغ از وکیل دادگستری یا وکیل قوه قضاییه بودن اهمیت دارد مهارت و تخصص علمی و عملی وکیل است.

وکیل پایه یک دادگستری مراحل آزمون وکالت و دریافت پروانه ی وکالت را از طریق کانون وکلا دادگستری پشت سر می گذارد در حالی که وکیل قوه قضاییه مراحل آزمون و اخذ پروانه ی وکالت را از طریق قوه ی قضاییه دنبال می کند.

نمایندگان حقوقی حاضر در شرکت ها و موسسات دولتی نیز امروزه امکان طرح دعاوی و پیگیری دعاوی علیه شرکت را دارند اما در قانون محدودیت هایی برای طرح دعوا از جانب نماینده حقوقی وجود دارد به طوری که در پرونده های بسیاری مانند پرونده های کیفری، نماینده حقوقی نمی تواند مداخله کند و حتما بایستی یک وکیل دادگستری یا وکیل پایه یک دادگستری حضور داشته باشد

ویژگی های یک وکیل خوب

برای انتخاب یک وکیل خوب یا یک وکیل مجرب طبیعتا بایستی به تحقیق و بررسی اساسی بپردازیم. امروزه با توجه به نیاز عموم جامعه به خدمات حقوقی و برخورداری از وکیل مجرب تعداد دفاتر وکالت و موسسات مختلف حقوقی رو به افزایش است و همین امر شاید سبب شود که در انتخاب یک وکیل خوب یا یک وکیل مجرب دچار سردرگمی شوید.

توجه به مهارت و تخصص و دانش وکیل مجرب در حوزه دعاوی امر بسیار مهمی است که می تواند شما را تا حد زیادی از سردرگمی دور نگه دارد.

با توجه به تخصصی شدن حوزه وکالت هر یک از وکلا و مشاورین حقوقی در حوزه ای خاص و به طور تخصصی و حرفه ای فعالیت می کنند برای مثال برای پیگیری دعاوی خانوادگی مانند مطالبه مهریه، دریافت نفقه، مطالبه ی اجرت المثل ایام زوجیت، طلاق توافقی، تعدیل یا تقسیط مهریه، اخذ حکم رشد از دادگاه و… بایستی به یک وکیل مجرب و متخصص در امور خانوادگی رجوع کنیم.

در موارد بسیاری با جرم و مجازات مواجه می شویم برای مثال هنگامی که با جرایمی مانند تهدید و مزاحمت تلفنی، قتل و سرقت، کلاهبرداری و خیانت در امانت یا صدور چک پرداخت نشدنی و… مواجه می شویم باید به یک وکیل متخصص در حوزه ی امور کیفری مراجعه کنیم.

برای پیگیری دعاوی حقوقی مانند تنظیم قرارداد و وکالت در فروش، تنظیم مبایعه نامه، طرح دعوای تصرف عدوانی، ممانعت از حق و مزاحمت بایستی از یک وکیل مجرب در امور حقوقی کمک بخواهید.

پیگیری اموری مانند ثبت شرکت ها تا حدی تخصصی شده است که شاهد وجود موسسات حقوقی معتبر هستیم که به طور انحصاری و تخصصی به امور ثبت شرکت ها می پردازند.

پیگیری دعاوی و شکایت های علیه دولت و دستگاه های دولتی در دیوان عدالت اداری مطابق با قانون پیش بینی شده است و قضات حاضر در دیوان عدالت اداری از قضات با سابقه و بسیار کار بلد محسوب می شوند بنابراین هدایت چنین پرونده هایی و آشنایی با تشریفات قانونی رسیدگی در دیوان عدالت اداری، مستلزم یک وکیل دادگستری مجرب در حوزه ی پیگیری دعاوی در دیوان عدالت اداری است و از عهده ی هر وکیلی ساخته نیست.

بنابراین همان طور که ملاحظه می شود در هر حوزه تخصصی وکالت باید به وکیل مجرب در همان حوزه ی تخصصی مراجعه کنیم. در حقیقت اولین ویژگی مهم یک وکیل خوب تخصص و مهارت در حوزه ی تخصصی خود است طبیعتا مطالعه رزومه کاری وکیل مجرب و میزان موفقیت او در پرونده های قبلی می تواند شما را در انتخاب یک وکیل خوب یاری کند.

ویژگی دیگر یک وکیل خوب امانت داری و راز داری او و حفظ اسرار موکلان است.از آن جا که بسیاری از پرونده ها و دعاوی علی الخصوص دعاوی خانوادگی و دعاوی کیفری با حریم خصوصی اشخاص ارتباط می یابد بنابراین وکیل خوب وکیلی است که موکل در طرح مسائل خود برای حل مشکل حقوقی آرامش و آسودگی خاطر داشته باشد.

یک وکیل خوب به طور صادقانه و دلسوزانه با به کار بستن تمام تلاش خود در جهت موفقیت پرونده و دعوای مطروحه، دید جامعی از ابعاد و جنبه های مختلف پرونده به موکل خویش می بخشد و در هنگام مواجهه با تنگناهای دادرسی او را به آرامش خاطر دعوت می کند.

وکیل خوب با تکیه بر دانش و مهارت خود و احاطه و اشراف کافی به قوانین و مقررات مربوطه به خوبی می‌داند که چگونه در دادگاه و مراجع قضایی اعم از حقوقی و کیفری از مستندات و ادله محکمه پسند برای موفقیت پرونده در بهترین زمان ممکن بهره گیرد البته ممکن است در این رابطه در میان مردم از وکیل با نفوذ یاد شود اما در این خصوص استفاده از وکیل با نفوذ چندان صحیح نیست. کار اصلی وکیل هدایت پرونده با تکیه بر مقررات قانونی و دانش و تسلط کافی بر هدایت عملی پرونده است و در حقیقت وکیل مجرب با برخورداری از دانش و مهارت و آشنایی با رویه ی مختلف دادگاه ها و مراجع قضایی به خوبی می داند که در چه زمانی از چه اقدامی به نفع موکل بهره گیرد بنابراین اصطلاح وکیل با نفوذ چندان دقیق و علمی به لحاظ حقوقی نمی باشد.

جمع‌بندی

امروزه برخورداری از خدمات حقوقی و رجوع به یک وکیل خوب برای هدایت و پیگیری دعاوی در دادگاه ها و مراجع قضایی یک ضرورت تلقی می شود.

با توجه به اهمیت مراجعه به وکیل مجرب و نیاز مردم به خدمات حقوقی، دفاتر وکالت و موسسات حقوقی معتبر در تمام نقاط کشور به ارائه ی خدمات حقوقی به عموم افراد جامعه می پردازند. در این میان انتخاب بهترین وکیل تهران با وجود موسسات حقوقی مختلف و بسیار زیاد ممکن است امری دشوار به نظر برسد اما توجه به تخصص وکیل در این خصوص می تواند کارساز باشد.

امروزه شاهد حضور و فعالیت وکیل پایه یک دادگستری در بخش های مختلف تهران هستیم و اشخاص برای مراجعه به وکیل با توجه به نزدیکی به محل سکونت خود مایل هستند با وکیل غرب، وکیل شرق، وکیل شمال تهران و یا وکیل کرج مشورت کنند که در هر یک از این موارد توجه به تخصص و مهارت علمی و عملی وکیل حرف اول را می زند و به کار بردن عناوین ناصحیح حقوقی مانند وکیل تضمینی یا وکیل با نفوذ هر چند در ظاهر امر راهگشا است اما در واقع چنین عناوینی راهگشا نمی باشد و ممکن است ابزاری برای اخذ حق الوکاله بیشتر باشد.

اگر شما نیز به دنبال یک وکیل دادگستری مجرب در پیگیری دعاوی خود هستید می توانید با کارشناسان و مشاورین حقوقی سایت مشورت کنید.

دکمه بازگشت به بالا