وکیل کمیسیون ماده 99 شهرداری + [فرمانداری+ دهداری +روستا]

وکیل کمیسیون ماده 99 شهرداری

تماس با صلح طلب

گروه فوق تخصصی وکلای صلح طلب با سالها تجربه و همکاری با قضات بازنشسته آماده ارائه خدمات کاملا تخصصی، صرفا در زمینه پرونده‌های دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور می‌باشد

شماره تماس : 09129353470

آیا از وظایف وکیل کمیسیون ماده 99 اطلاع دارید؟ چه مواردی به کمیسیون ماده 99 ارجاع می گردد؟کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری یکی از کمیسیون های مهم در خصوص جلوگیری از عملیات ساختمانی غیر مجاز می باشد که در قانون شهرداری وظایف آن به صورت دقیق مورد بررسی قرار گرفته است.

ممکن است گاهی برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که پرونده ای در این خصوص در کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری مطرح شود و شما با تشریفات لازم در خصوص نحوه طرح دادخواست و پیگیری دعاوی مربوطه آشنایی لازم را نداشته باشید. در این قبیل موارد مسلما حضور وکیل کمیسیون ماده ۹۹ می تواند در جهت احقاق حقوق از دست رفته شما موثر واقع شود. به این منظور و جهت آشنایی بیشتر شما با صلاحیت کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری و نقش وکیل کمیسیون ماده ۹۹ پیشنهاد می کنیم تا نوشتار پیش رو را مطالعه نمایید.

در حوزه شهرداری ، کمیسیون های مختلفی وجود دارد که ، مواردی را که در آن قوانین و مقررات نقض می شود ، را بررسی می نمایند ‌.از جمله این کمیسیون ها ، می توان به کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری ، اشاره کرد . در خصوص هدف از تشکیل این کمیسیون ، باید افزود که : کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری ، در واقع به منظور جلوگیری کردن از عملیات ساختمانی غیر ‌مجاز آن هم در خارج از محدوده تصویب شده شهر ها ، تشکیل شده است . به همین سبب ، آن دسته از پرونده هایی که موضوع آن ، در خصوص ساخت و ساز های غیر مجاز است در این کمیسیون مورد بررسی قرار می گیرد .

تخلفات ساختمانی چیست ؟

ممکن است این سوال پیش آید که ، تخلفات ساختمانی به چه مواردی اطلاق می شود ؟ وکیل کمیسیون ماده ۹۹ در پاسخ به این سوال ، باید اشاره کند که در تخلفات ساختمانی ، در واقع احداث ساختمان یا بدون مجوز صورت می گیرد و یا حتی ، از آن چه که در مجوز تعیین شده است ، تخطی می شود . برخی از این تخلفات ، به این صورت می باشند :

۱ / تجاوز نمودن به معابر شهری ،

۲ / تخلف کردن مهندس ناظر ساختمان ،

۳ / احداث نمودن بنا بدون پروانه ،

۴ / احداث کردن بنا در مناطق ممنوعه ،

۵ / تغییر دادن نوع کاربری بنا ،

۶ / احداث طبقه ( یا طبقات ) بیش تر از تعدادی که در پروانه تایید شده ،

۷ / احداث نکردن پارکینگ و یا حتی احداث نمودن پارکینگ فاقد کاربری ،

و … .

صلاحیت کمیسیون ماده ۹۹

مرجع  رسیدگی و تعیین تکلیف در خصوص تخلفات ساختمانی واقع در محدوده داخل فضای شهری به عهده کمیسیون ماده 100 می باشد و لذا برای رسیدگی به تخلفات ساختمانی خارج از فضای شهری باید به کمیسیون ماده ۹۹ قانون شهرداری مراجعه نمود. مطابق با ماده ۹۹ قانون شهرداری، کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری در درجه نخست یک مرجع غیر دادگستری و خاص جهت رسیدگی به تخلفات ساختمانی غیر مجاز در بیرون از محدوده تصویب شده شهرها می باشد.

این کمیسیون در استانداری ها تشکیل می شود و ترکیب این کمیسیون متشکل از نماینده وزارت کشور، نماینده قوه قضاییه، نماینده وزارت راه و مسکن شهری می باشد و همان طور که گفته شد صلاحیت کمیسیون ماده ۹۹، رسیدگی به ساخت و ساز های غیر مجاز در خارج از حریم مصوب شهر ها از طریق صدور رای مبنی بر قلع بنا و جریمه معادل پنجاه تا هفتاد درصد قیمت روز اعیانی تکمیل شده می باشد.

تشریفات رسیدگی در کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری با توجه به خاص بودن این مرجع تشریفاتی متفاوت از رسیدگی در سایر مراجع عمومی قضایی می باشد. در بسیاری از موارد دیده شده است که اشخاص به دلیل عدم آگاهی از این تشریفات علی رغم ذی حقی با شکست مواجه شده اند در حالی که مشورت با وکیل کمیسیون ماده ۹۹ در ابتدای کار می تواند نقش مهمی در پیروزی و احقاق حقوق موکل داشته باشد و پرونده را از مواجهه با بن بست های دادرسی دور نگه دارد.‌

اعضا و اختیارات کمیسیون ماده ۹۹

نکته دیگری که می توان به آن اشاره کرد ، در خصوص اعضا و اختیارات کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری‌ می باشد . کمیسیون مذکور ، دارای اعضا مختلفی است که در خصوص رای نهایی کمیسیون ، تصمیم گیری می نمایند . اعضا کمیسیون ماده ۹۹ ، به این شرح می باشد :

۱ / نماینده وزارت کشور ،

۲ / نماینده قوه قضائیه ،

۳ / و در نهایت نماینده ای از وزارت مسکن و شهرسازی .

در مورد اختیارات کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری ، باید افزود که : کمیسیون مذکور دارای اختیارات مختلفی می باشد و چنانچه تخلفی صورت گرفته باشد ، و ثابت شده باشد کمیسیون ماده ۹۹ می تواند به جریمه شخص خاطی بپردازد و یا حتی حکم تخریب بنا را صادر نماید .

ماده 2 قانون نظارت بر گسترش تهران

از تاریخ تصویب این قانون، سیاستهای صدور پروانه ساختمانی و اقدام به ساختمان و احداث مراکز اداری و صنعتی و بهداشتی و ورزشی‌ و ایجاد واحدهای مسکونی دسته جمعی اعم از خانه یا آپارتمان که موجب جلب یا تراکم جمعیت در تهران در حد فاصل بین محدوده خدمات شهری‌ فعلی و محدوده 25 ساله شهر می‌شود و همچنین سیاست تفکیک اراضی در حد فاصل مزبور توسط شورای اقتصاد تعیین خواهد شد.

کمیسیون ماده 99، دارای 2 تبصره مهم می باشد که در ذیل بیان شده است:
تبصره 1: برای اینکه از حریم شهر در استان تهران محافظت شود، شهرداری باید مقررات تبصره ذیل ماده 2 قانون نظارت بر گسترش تهران، را رعایت کند.
تبصره2: برای اینکه از ساخت و سازهای غیرمجاز در محدوده خارج از حریم شهرها جلوگیری شود، کمیسیون متشکل از سه عضو نماینده وزیر کشور، نماینده قوه قضاییه، نماینده وزارت مسکن در استانداری هر استان تشکیل شده است.

کمیسیون مربوطه براساس مورد و براساس طرح جامع منطقه، رای مبنی بر تخریب بنا یا شخص متخلف را به جریمه ای برابر پنجاه تا هفتاد درصد قیمت روز اعیان (ساختمان)  محکوم می کند. بعد از اینکه شخص متخلف، جریمه تعیین شده در کمیسیون ماده 99 شهرداری را پرداخت نمود، شهرداری موظف به صدور گواهی پایان کار برای ساختمان مربوطه می باشد.

وکیل کمیسیون ماده ۹۹

وکیل کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری در درجه نخست یک وکیل متخصص و مجرب در حیطه حقوق اداری می باشد. امروزه با توجه به تخصص گرایی در حرفه های مختلف از جمله وکالت لازم است هر پرونده ی حقوقی توسط وکیل و کارشناس متخصص همان حوزه دنبال شود.

در این میان وکیل کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری با سال ها تجربه ی علمی و عملی در هدایت پرونده های کمیسیون های شهرداری به خوبی با روند لازم جهت احقاق حقوق موکل در سریع ترین زمان ممکن آشنا می باشد.

در انتخاب وکیل کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری توجه به تخصص و مهارت وکیل و میزان موفقیت او در هدایت پرونده های مشابه و رزومه کاری او از اهمیت خاصی برخوردار است.

ب

سیاری از اشخاص از مشورت با وکیل متخصص در جهت هدایت پرونده های مربوطه به جهت بار مالی و هزینه حق الوکاله وکیل خودداری می کنند و بار ها دیده شده است که این عدم مشورت با وکیل دعوای آنان را منتهی به شکست کرده است.‌ ایجاد تسهیلات لازم جهت برخورداری عموم افراد جامعه از خدمات مشاوره حقوقی خود امری بسیار مهم و ضروری است که امروزه با جدیت تمام توسط موسسات حقوقی معتبر دنبال می شود.

در این میان آژانس حقوقی صلح طلب با برخورداری از دپارتمان تخصصی دعاوی دیوان عدالت اداری و با حضور کادر مجرب وکلای دیوان عدالت اداری و وکیل کمیسیون های شهرداری از جمله وکیل کمیسیون ماده ۹۹ به ارائه انواع خدمات حقوقی به صورت های مختلف تلفنی، حضوری و آنلاین می پردازد.

نحوه رسیدگی به پرونده در کمیسیون ماده ۹۹

تعیین محدوده حریم شهر با در نظر گرفتن توسعه های احتمالی به وسیله یک نقشه جامع شهرسازی از وظایف قانونی شهرداری می باشد. مطابق با قانون شهرداری برای انجام اقدامات عمرانی گوناگون مانند قطعه بندی و تفکیک اراضی، ایجاد باغ و ساختمان حتما باید به حریم شهر و نقشه عمرانی توجه داشته باشد و در صورت نقض این موارد کار به کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری کشیده می شود.

از آن جا که مطابق با قانون رسیدگی و صدور رای در کمیسیون ماده ۹۹ به صورت تک مرحله ای است و رای صادره قطعی و لازم الاجرا می باشد مشورت با وکیل کمیسیون ماده ۹۹ از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در واقع آرای صادره توسط کمیسیون ماده ۹۹ بر خلاف کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری از قابلیت تجدید نظر خواهی برخوردار نیستند و همین امر لزوم مشورت با وکیل کمیسیون ماده ۹۹ را بیش از پیش روشن می کند.

اعتراض به رای کمیسیون ماده ۹۹

 تنها مرجع اعتراض به رای کمیسیون ماده ۹۹ مطابق با قانون ، دیوان عدالت اداری می باشد. آرایی که کمیسیون ماده ۹۹ صادر می کند قابل اعتراض در کمیسیون تجدید نظر نیستند و تنها در مهلت سه ماه از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض و طرح شکایت در دیوان عدالت اداری می باشد .

آرایی که شعبه بدوی دیوان عدالت اداری صادر می نمایند نیز ظرف مهلت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری می باشد که در این مرحله نیز می بایست دادخواست تجدید نظر در این خصوص تنظیم گردد . در صورت نقض رای توسط دیوان عدالت اداری موضوع مجددا به کمیسیون ماده ۹۹ ارجاع داده خواهد شد که با توجه به رای دیوان عدالت اداری اقدام به صدور رای مجدد نمایند

توجه داشته باشید که دیوان عدالت اداری عالی ترین مرجع اداری کشور محسوب می شود و تقدیم شکایت و رسیدگی به پرونده در آن تابع احکام خاص و ویژه ای است به همین جهت بهتر است این کار توسط یک وکیل متخصص و مجرب دنبال شود تا نتیجه ی مطلوبی اتخاذ شود. مطابق با قانون پس از رسیدگی به پرونده در شعبه بدوی دیوان عدالت اداری امکان تجدید نظر خواهی در شعبه تجدید نظر دیوان عدالت اداری نیز وجود دارد که در این خصوص می توانید با وکلای مجرب آژانس حقوقی صلح طلب در تماس باشید.

وکیل مجرب و با تجربه کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری

بی شک طی نمودن مراحل پرونده های مربوط به شهرداری ، برای فردی که از قوانین و مقررات اطلاعی ندارد ، سخت و دشوار است . بنابراین پیشنهاد می شود افراد پرونده خود را به وکیلی مجرب بسپارند . در واقع ، علاوه بر تخصص لازم در این خصوص، نیاز است که وکیل کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری، از تجربه لازم نیز برخوردار باشد . تا بتواند به بهترین نحو ممکن ، موکل خود را  راهنمایی نماید، و او را در طی نمودن روند پرونده ، همراهی کند تا در نهایت پرونده به بهترین نحو ممکن و در کوتاه ترین زمان ، به سرانجام برساند .

جمع بندی

کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری یکی از کمیسیون های مهم پیش بینی شده در قانون شهرداری جهت رسیدگی به تخلفات ساخت و سازهای غیر مجاز در خارج از حریم مصوب شهرها می باشد. آرای صادره از این کمیسیون قطعی و تابع تشریفات خاص خود است و همین امر حضور وکیل کمیسیون ماده ۹۹ مجرب و متخصص را می طلبد. شکایت از آرای قطعی کمیسیون ماده ۹۹ در دیوان عدالت اداری کشور نیز از پروسه خاصی برخوردار است که در این خصوص مشورت با وکیل دیوان عدالت اداری ضروری به نظر می رسد.آژانس حقوقی صلح طلب با برخورداری از کادر مجرب وکلای دیوان عدالت اداری آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.‌

5/5 - (3 امتیاز)

این یک عنوان است

Facebook
Twitter
LinkedIn
آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا