وکیل کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری + [بهترین و متخصص]

تماس با صلح طلب

گروه فوق تخصصی وکلای صلح طلب با سالها تجربه و همکاری با قضات بازنشسته آماده ارائه خدمات کاملا تخصصی، صرفا در زمینه پرونده‌های دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور می‌باشد

شماره تماس : 09129353470

یکی از کمیسیون‌های پیش بینی شده در قانون شهرداری کمیسیون ماده ۵۵ قانون شهرداری می باشد. در حقیقت؛ شهرداری از جمله وظایف خاصی نسبت به شهروندان برخوردار است و در صورت عدم انجام این وظایف امکان اعتراض اشخاص به کمیسیون‌‌های مربوطه شهرداری وجود دارد. شناخت صلاحیت کمیسیون‌های شهرداری و تفکیک آن‌ها از یکدیگر مسئله‌ی بسیار مهمی است که لزوم مشورت با یک وکیل متخصص و مجرب را بیش از پیش مشخص می کند. در این میان مطابق با قانون شهرداری، کمیسیون ماده ۵۵ قانون شهرداری از وظیفه و صلاحیت ویژه‌ای برخوردار است که در ادامه این مقاله ضمن آشنایی با این صلاحیت‌ها به نقش وکیل کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری نیز خواهیم پرداخت.

وظایف شهرداری

از جمله کمیسیون های پیش بینی شده در قانون شهرداری ، می توان به کمیسیون ماده ۵۵ اشاره کرد . شهرداری ، در واقع دارای وظایف خاصی در مقابل شهروندان می باشد و اگر این وظایف را انجام ندهد ممکن است اشخاص به کمیسیون های مربوطه شهرداری ، اعتراض نمایند . در خصوص وظایف شهرداری ، باید افزود که در ماده ۵۵ قانون شهرداری ، لیستی طولانی از وظایف شهرداری در قبال رفاه شهروندان و تامین آرامش آنان ، پیش بینی شده است . برای آشنایی با صلاحیت کمیسیون ماده ۵۵ قانون شهرداری در درجه اول لازم است به ماده ۵۵ این قانون مراجعه کنیم. در این ماده قانونی در ابتدا لیستی از وظایف شهرداری در قبال تامین آرامش و رفاه شهروندان پیش بینی شده است. مطابق با این ماده شهرداری از وظایفی به شرح ذیل برخوردار است:

  • ایجاد خیابان‌ها، میدان‌ها، معابر و توسعه معابر در حدود قوانین موضوعه
  • تنظیف و نگه داری معابر و خیابان‌ها و کوچه‌ها و تسطیح معابر و تامین روشنایی
  • مراقبت در امور و قواعد بهداشتی از طرف کسبه و مردم
  • تعیین میدان های عمومی برای خرید و فروش ارزاق و میوه و تره بار و مایحتاج عمومی و تعیین محل‌های مخصوص توقف وسایل نقلیه
  • تهیه نقشه حدود شهر و حومه و اصلاح آن با رعایت تشریفات مربوطه
  • اجراء مقررات و آئین‏‌نامه‌های لازم برای فراوانی و ارزانی گوشت و نان
  • تعیین نرخ اجناس مورد احتیاج عموم مردم
  • احداث کردن ساختمان ها و بنا های عمومی مورد نیاز در شهر مانند : سرویس بهداشتی عمومی و …
  • حفظ و اداره کردن دارایی های غیر منقول و منقول شهرداری ها
  • ساختن خیابان ها و اسفالت کردن جاده های عبور مرور شهری
  • صدور پروانه ساختمانی
  • صدور پروانه کسب اصناف

لازم‌ به ذکر است که ، موارد مذکور در فوق برخی از وظایف شهرداری می باشد که بر طبق ماده ۵۵ شهرداری ، بر عهده شهرداری است و نحوه اجرا کردن وظایف مذکور و همچنین ضمانت اجرای نقض آن ها، بر طبق قانون شهرداری و دیگر قوانین خاص ، پیش بینی شده است . اما نکته ای که باید به آن توجه داشت ، در خصوص صلاحیت کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری می باشد . در واقع در ماده ۵۵ قانون شهرداری ، بعد از برشماری لیستی نسبتا طولانی از وظایف شهرداری ، در بند بیستم این ماده ، صلاحیت و همچنین وظیفه دیگری از شهرداری ذکر شده است . که در خصوص همین صلاحیت ، کمیسیونی به نام کمیسیون ماده ۵۵ ، به منظور حل اختلافات میان اشخاص و شهرداری تشکیل می‌ گردد .

باید توجه داشت که موارد گفته شده در بالا تنها برخی از وظایفی است که مطابق با ماده ۵۵ قانون شهرداری به عهده شهرداری می باشد و نحوه اجرای این وظایف و ضمانت اجرای نقض آن مطابق با این قانون و سایر قوانین خاص پیش بینی شده است.

اما آن چه که به عنوان بحث اصلی ما در این نوشتار مطرح می‌باشد، بحث صلاحیت کمیسیون ماده ۵۵ قانون شهرداری می‌باشد. در حقیقت؛ در ماده ۵۵ قانون شهرداری پس از بر‌شماری لیست طولانی از وظایف شهرداری در بند ۲۰ این ماده صلاحیت و وظیفه دیگری از شهرداری برشمرده شده است که در خصوص این صلاحیت کمیسیونی موسوم به کمیسیون ماده ۵۵ قانون شهرداری برای حل اختلافات مربوطه میان شهرداری و اشخاص تشکیل می شود. در ادامه این مقاله به بررسی این صلاحیت و نقش وکیل کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری بیشتر خواهیم پرداخت.

صلاحیت کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری

وکیل کمیسیون ماده ۵۵

در بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری و در مقام پیش بینی صلاحیت ها و وظایف شهرداری وظیفه‌ای خاص بر عهده شهرداری می‌باشد. مطابق با این بند از ماده ۵۵ قانون شهرداری، شهرداری وظیفه دارد تا از ایجاد و تاسیس اماکنی که به نحوی از انحاء موجب بروز مزاحمت برای ساکنان و مخالف با اصول بهداشتی شهر‌ها است جلوگیری به عمل آورد. در این راستا؛ شهرداری مکلف است تا تمام مشاغلی که ایجاد مزاحمت و سر و صدا کنند یا تولید دود یا عفونت و … می کند جلوگیری کند.

همچنین لازم است تا با نظارت و مراقبت در وضع دودکش‌های اماکن و کارخانه‌ها و وسایل نقلیه که کارکردن آنها دود ایجاد می‌کند از آلودگی جلوگیری کند و در صورت لزوم آن‌ها را به خارج از شهر انتقال دهد. در این خصوص کمیسیون ماده ۵۵ قانون شهرداری این وظیفه را بر عهده دارد تا چنانچه صاحب ملک به نظر شهرداری در این خصوص معترض است ظرف مدت ۱۰ روز اعتراض خود را نزد این کمیسیون تقدیم نماید.

کمیسیون ماده ۵۵ قانون شهرداری از سه نفر عضو با انتخاب شورای اسلامی شهر تشکیل می‌شود. از آن جا که مراحل رسیدگی در کمیسیون ماده ۵۵ قانون شهرداری تابع تشریفات خاص و ویژه خود است لذا توصیه ما این است که جهت اتخاذ صحیح‌ترین تصمیم ممکن با وکیل کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری مشورت کنید. تشخیص مصادیق مشاغل آلاینده و خطرناک و مطابقت آن با پرونده مطروحه امری کاملا تخصصی است در این راستا توجه به آیین نامه ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری می تواند مفید فایده باشد.

وکیل کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری

وکیل کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری در درجه نخست یک وکیل متخصص و مجرب در هدایت پرونده‌های مطرح شده در کمیسیون‌های شهرداری می باشد. از آن جا که تشریفات حاکم بر رسیدگی به دعاوی مطرح در کمیسیون ماده ۵۵ قانون شهرداری با دعاوی مطرح در محاکم عمومی تفاوت دارد لذا حضور وکیل کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری می تواند بسیار کارساز باشد.

در انتخاب وکیل کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری توجه به تخصص و مهارت و رزومه کاری وکیل در پیگیری دعاوی و پرونده‌های مشابه از اهمیت به‌سزایی برخوردار است. در این راستا و برای آگاهی بیشتر از چگونگی طرح دعوا در کمیسیون ماده ۵۵ قانون شهرداری می توانید با وکلای متخصص و مجرب آژانس حقوقی صلح طلب در تماس باشید.

وکیل کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری با رویه قانونی رسیدگی به دعاوی مربوطه آشنایی کامل دارد و می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن بهترین تصمیم را جهت احقاق حقوق از دست رفته موکل خویش اتخاذ نماید. در غالب موارد شاهد این امر هستیم که اشخاص بدون مشورت با وکیل اقدام به طرح دعوا و شکایت کرده و علاوه بر مواجهه با اطاله دادرسی ممکن است علی رغم ذی‌حق بودن با شکست مواجه شوند. در این موارد است که نقش وکیل کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری می‌تواند بسیار کلیدی و درخور توجه باشد.

جمع‌بندی

کمیسیون ماده ۵۵ قانون شهرداری یکی از کمیسیون های مقرر در این قانون می باشد که وظیفه رسیدگی به اختلافات ناشی از اعمال وظیفه شهرداری در بند ۲۰ این ماده را عهده‌دار است. آرای صادره از کمیسیون ماده ۵۵ قانون شهرداری مطابق با قانون قطعی می‌باشد و امکان تجدید نظر خواهی نسبت به آن وجود ندارد البته امکان اعتراض و طرح شکایت از آرای قطعی این کمیسیون نزد دیوان عدالت اداری وجود دارد. در این خصوص و برای آگاهی از شرایط و تشریفات طرح دعوا در کمیسیون ماده ۵۵ شهرداری و چگونگی طرح شکایت از آرا قطعی این کمیسیون نزد دیوان عدالت اداری می توانید با وکلای متخصص و مشاورین حقوقی آژانس حقوقی صلح طلب در ارتباط باشید.

5/5 - (9 امتیاز)

این یک عنوان است

Facebook
Twitter
LinkedIn
آخرین مقالات

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام شما وکیلی رو می‌شناسید که بشه روش حساب کرد من نیاز فوری به یک وکیل شهرداری دارم ممنون میشم کمک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا