اعتراض به صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن + [تمام سوالات 1401]

اعتراض به صدور پروانه بهره برداری

تماس با صلح طلب

گروه فوق تخصصی وکلای صلح طلب با سالها تجربه و همکاری با قضات بازنشسته آماده ارائه خدمات کاملا تخصصی، صرفا در زمینه پرونده‌های دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور می‌باشد

شماره تماس : 09129353470

حمایت از تولید و ایجاد اشتغال چند دهه‌ای است که در کشور ما مورد توجه واقع شده است. با این حال شروع فعالیت‌های تولیدی نیازمند وجود عناصر مختلفی مانند نیروی انسانی، سرمایه و زمین و تاسیسات لازم برای راه اندازی یک فعالیت تولیدی و صنعتی است. علاوه بر این موارد اخذ مجوز‌های لازم برای شروع یک فعالیت تولیدی یا صنعتی حسب نوع فعالیت ضروری می باشد.

یکی از مجوز‌های مهم جهت شروع به فعالیت‌ و راه اندازی واحدهای صنعتی، پروانه بهره برداری است. صدور پروانه بهره برداری نیازمند طی مراحل و تشریفات خاص قانونی است.

صدور پروانه و مجوز بهره برداری از طریق وزارت صنعت و معدن و تجارت به انجام می رسد. طبیعتا اخذ این مجوز در جریان فعالیت صنعتی مزایای خاص خود مانند معافیت‌های مالیاتی را دارد اما در مواردی ممکن است اشخاص صاحب پروانه به جهت عدم تولید ابطال پروانه بهره برداری را از وزارت صنعت و معدن و تجارت خواستار شوند در این حالت است که با تحقق شرایط خاص قانونی این وزارتخانه مکلف به ابطال پروانه بهره برداری است.

حال ممکن است وزارت صنعت و معدن و تجارت از انجام این تکلیف قانونی خود سرباز زند در این حالت است که امکان طرح دعوای اعتراض به صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن نزد دیوان عدالت اداری وجود دارد.

 

صدور پروانه بهره برداری

همان طور که گفته شد پروانه بهره برداری مجوزی است که از طرف وزارت صنعت و معدن و تجارت برای شروع به فعالیت واحد‌های صنعتی صادر می شود.

منظور از پروانه بهره برداری به عبارت دقیق‌تر، مجوزی است که به واحدهای صنعتی داده می شود تا دسته‌ای از اقدامات لازم برای راه اندازی واحد‌های صنعتی به انجام برسانند مانند زمین محل احداث واحد صنعتی، ساختمان و تاسیسات مورد نیاز برای استقرار ماشین آلات و نیروهای انسانی ماهر و اموری که در راستای تولید آزمایشی محصول انجام شود.

حال چنانچه صاحبان پروانه بهره برداری به دلیل عدم حصول تولید به طور کتبی خواستار ابطال پروانه بهره برداری شوند یا به دلیل عدم وجود امکانات تولیدی لازم به عنوان یک واحد تولیدی فعال شناخته نشوند امکان ابطال پروانه بهره برداری با درخواست آن از وزارت صنعت و معدن و تجارت وجود دارد.

حال در صورت وجود تمام شرایط قانونی اگر وزارت صنعت و معدن و تجارت از انجام تکلیف قانونی خود مبنی بر ابطال پروانه بهره برداری خودداری کند، امکان طرح دعوای اعتراض به صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن در دیوان عدالت اداری وجود دارد که طی آن نیازمند رعایت تشریفات مخصوص به خود است.

 

اعتراض به صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن

جهت طرح دعوای اعتراض به صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن بایستی در قدم اول بدانید که دیوان عدالت اداری به عنوان عالی‌ترین مرجع اداری کشور صلاحیت رسیدگی دارد. در حقیقت دیوان عدالت اداری با هدف حل و فصل شکایات و تظلمات مردم علیه دستگاه‌های دولتی و واحد‌های عمومی غیر دولتی مانند شهرداری تشکیل شده است.

از آن جا که وزارت صنعت و معدن و تجارت از دستگاه‌های دولتی محسوب می شود، شکایت و طرح اعتراض به صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن نیز مطابق با قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در صلاحیت عالی‌ترین مرجع اداری، یعنی دیوان عدالت اداری قرار می گیرد.

دیوان عدالت اداری در مقام رسیدگی به دعوای اعتراض به صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن لازم است تا در قدم اول شاکی دادخواست خود را تنظیم نماید. دادخواست اعتراض به صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن بایستی با رعایت تشریفات و موازین خاص قانونی باشد و عدم رعایت تشریفات قانونی لازم ممکن است پرونده یا دعوای شما را با قرار ابطال دادخواست یا رد دادخواست مواجه سازد.

بنابراین توصیه ما این است که تنظیم و تقدیم دادخواست اعتراض به صدور پروانه بهره برداری و اعتراض به آن را به یک وکیل متخصص و مجرب بسپارید.

پس از ثبت دادخواست و ارجاع رئیس دیوان عدالت اداری، شعبه بدوی دیوان به دعوای اعتراض به صدور پروانه برداری رسیدگی می کند. در مراحل رسیدگی حضور وکیل مجرب و متخصص می تواند بسیار کمک کننده و راهگشا باشد.

برای مثال ارائه ادله و مستندات لازم از آن جا که طرف اصلی دعوا یک نهاد عمومی قوی مانند وزارت صنعت و معدن و تجارت است اهمیت به خصوصی دارد. همچنین بهره گیری از امتیازات قانونی مانند درخواست صدور دستور موقت می تواند بسیار کلیدی باشد.

 

وظایف وکیل متخصص دیوان عدالت اداری

وکیل متخصص دیوان عدالت اداری وکیل متخصص و مجربی است که فعالیت تخصصی و حرفه‌ای خود را در زمینه پیگیری دعاوی و پرونده‌های دیوان منحصر کرده است.

دعاوی و پرونده‌های مطرح در دیوان عدالت اداری از جمله دعوای اعتراض به صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن نیازمند رعایت تشریفات خاصی است که این تشریفات با سایر دعاوی مطرح در محاکم و دادگاه‌های عمومی تفاوت دارد لذا حضور وکیل متخصص و مجرب لازم و ضروری به نظر می رسد.

در مواردی ممکن است پرونده مطرح در دیوان در خصوص دعوای ابطال پروانه بهره برداری با چالش‌های خاصی مواجه شود و رای بدوی به محکومیت شخص صادر شود. در این حالت است که پرونده در مرحله تجدید نظر وارد مرحله دشواری خواهد شد و حضور وکیل متخصص را می طلبد.

 

جمع بندی

پروانه بهره برداری به پروانه و مجوزی اطلاق می شود که از طرف وزارت صنعت و معدن و تجارت جهت شروع به فعالیت‌های واحد‌های صنعتی صادر می شود در مواردی که واحد صنعتی تولید نداشته باشد یا امکانات تولیدی کافی نداشته باشد امکان درخواست ابطال پروانه بهره برداری از وزارت صنعت و معدن و تجارت وجود دارد در برخی از موارد ممکن است وزارت صنعت و معدن و تجارت از انجام این تکلیف قانونی امتناع شود در این حالت است که شاکی می تواند دعوای اعتراض به صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن را نزد دیوان عدالت اداری مطرح کند.

طرح این دعوا در دیوان تابع تشریفات خاص خود است و حضور وکیل متخصص دیوان عدالت اداری را می طلبد. در این راستا آژانس حقوقی صلح طلب با برخورداری از کادر مجرب وکلای دیوان عدالت اداری می توانند شما را در طرح دعوای اعتراض به صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن یاری کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

این یک عنوان است

Facebook
Twitter
LinkedIn
آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا