اعتراض به تعیین حریم املاک و اراضی + [مشاوره رایگان]

تماس با صلح طلب

گروه فوق تخصصی وکلای صلح طلب با سالها تجربه و همکاری با قضات بازنشسته آماده ارائه خدمات کاملا تخصصی، صرفا در زمینه پرونده‌های دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور می‌باشد

شماره تماس : 09129353470

رعایت حق و حقوق قانونی اشخاص امروزه در ابعاد مختلف تجلی و ظهور پیدا می کند. یکی از این حقوق قانونی بحث حقوق اراضی است در حقیقت رعایت حریم در حوزه املاک و محدوده ملک اهمیت بسیاری دارد.

امروزه در حیطه حقوق اراضی امکان تملک هر زمین و مال غیر منقولی وجود ندارد. در حقیقت امروزه به نحو کاملا دقیق محدوده قانونی شهرها و شهرک‌ها مشخص می شود.

مطابق با قانون زمین‌ها به سه نوع موات و بایر و دایر تقسیم می‌شوند اگرچه در گذشته احیا زمین موات تحت قواعد خاص حاکم بر حیازت مباحات امکان‌پذیر بود اما امروزه به منظور حمایت از ثروت‌های ملی چنین زمین‌هایی در اختیار و تحت تصرف دولت است.

حال ممکن است در خصوص تملک دولت نسبت به برخی از اراضی اختلاف شود و در تعیین حریم حقوق اشخاص تضییع شود. در این حالت اشخاص معترض می توانند جهت احقاق حقوق خود دعوای اعتراض به تعیین حریم املاک و اراضی را نزد دیوان عدالت اداری به عنوان عالی‌ترین مرجع اداری رسیدگی کننده مطرح نمایند.

 

حریم املاک و اراضی

برای شناخت مقررات قانونی ناظر بر حریم املاک و اراضی و چگونگی طرح دعوای اعتراض به تعیین حریم املاک و اراضی شاید در قدم اول بهتر باشد تا با تعریف حریم آشنا شویم.

به طور کلی منظور از حریم محدوده‌ای در اطراف و در مجاورت با ملک می باشد و هدف از تعیین حفظ حقوق مالکیت اشخاص و ایجاد امکانات لازم جهت بهره برداری بیشتر مالک از ملک خویش است.حق حریم در مواد ۱۳۶ تا ۱۳۹ قانون مدنی بیان شده است.

در اجرای برخی از طرح های عمرانی و عمومی در مواردی ممکن است حریم املاک و اراضی و حق و حقوق اشخاص نادیده گرفته شود در این موارد است که تحت شرایط خاصی قانون گذار امکان طرح شکایت و اعتراض به تعیین حریم املاک و اراضی را در دیوان عدالت اداری پیش بینی کرده است.

 

اعتراض به تعیین حریم املاک و اراضی

مطابق با قانون دیوان عدالت اداری اصلی‌ترین و عالی‌ترین مرجع عمومی اداری جهت طرح شکایات و تظلمات مردم علیه دستگاه‌ها و واحد‌های دولتی و عمومی می باشد. در طرح دعوای اعتراض به تعیین حریم املاک و اراضی دیوان عدالت اداری دارای سازوکار و تشریفات مخصوص به خود است. مطابق با قانون و همانند سایر دعاوی جهت طرح دعوای اعتراض به تعیین حریم املاک و اراضی لازم است تا دادخواست تقدیم شود.

امروزه تقدیم دادخواست از شیوه حضوری به صورت الکترونیک و از طریق سامانه ثنا و سامانه ساجد دنبال می شود. باید توجه داشت که تنظیم و تقدیم دادخواست اعتراض به تعیین حریم املاک و اراضی تابع تشریفات خاص قانونی است و مشورت به وکیل متخصص و مجرب را می طلبد.

 

جمع‌بندی

اعتراض به تعیین حریم املاک و اراضی یکی از دعاوی رایج در دیوان عدالت اداری محسوب می شود. تقدیم دادخواست و پیگیری دعوای اعتراض به تعیین حریم املاک و اراضی نیازمند رعایت تشریفات خاص قانونی است.

لذا توصیه ما این است که چنانچه قصد طرح دعوای اعتراض به تعیین حریم املاک و اراضی در دیوان عدالت اداری را دارید با وکلای متخصص آژانس حقوقی صلح طلب در تماس باشید.

5/5 - (2 امتیاز)

این یک عنوان است

Facebook
Twitter
LinkedIn
آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا