اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری + [مشاوره رایگان]

اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری

تماس با صلح طلب

گروه فوق تخصصی وکلای صلح طلب با سالها تجربه و همکاری با قضات بازنشسته آماده ارائه خدمات کاملا تخصصی، صرفا در زمینه پرونده‌های دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور می‌باشد

شماره تماس : 09129353470

در اصل ۱۷۳ قانون اساسی، تشکیل دیوان عدالت اداری با هدف رسیدگی به شکایات و تظلمات مردم علیه دستگاه‌های دولتی و واحد‌های عمومی ریشه دارد. با بررسی صلاحیت های انحصاری دیوان عدالت اداری با یکی از شایع‌ترین و رایج‌ترین وظایف این مرجع عالی یعنی رسیدگی به شکایات علیه آرای قطعی صادره از مراجع اداری مانند کمیسیون‌های شهرداری مواجه می‌شویم. در میان کمیسیون‌های مقرر در قانون شهرداری که هر یک وظایف و صلاحیت‌های خاص خود را مطابق با قانون شهرداری برخوردار هستند با کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری مواجه خواهیم شد. از میان کمیسیون های شهرداری یکی از  کمیسیون‌های مقرر در قانون شهرداری، کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری می‌باشد. در قانون شهرداری وظایف و صلاحیت این کمیسیون شرح داده شده است. اصولا اشخاص بسیاری ممکن است نسبت به مصوبات یا تصمیمات شهرداری به عنوان یک مرجع عمومی غیر دولتی اعتراض داشته باشند.

در این حالت است که تفکیک صلاحیت کمیسیون‌های مقرر در قانون شهرداری اهمیت خاص و ویژه پیدا می‌کند. تشریفات و پروسه دادرسی در کمیسیون‌های شهرداری از جمله کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری دارای تفاوت‌های ظریفی نسبت به دادرسی در محاکم و دادگاه‌های عمومی حقوقی است. همچنین علی الاصول آرای صادره از کمیسیون‌های مختلف شهرداری قطعی می باشند و امکان تجدید نظر خواهی نسبت به این آرا وجود ندارد. تک مرحله ای بودن رسیدگی در کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری سبب شده است تا ورود به چنین پرونده‌های و طرح آن در کمیسیون مهارت و دقت خاصی را بطلبد. همچنین غالب اشخاص نسبت به تشریفات حاکم بر اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری از آگاهی لازم برخوردار نیستند و این عدم آگاهی در موارد بسیاری ممکن است آنان را با شکست در دعوا مواجه سازد. لذا با توجه به اهمیت آگاهی از چگونگی طرح دعوا در کمیسیون‌های مختلف شهرداری، در این نوشتار قصد داریم تا شما را با صلاحیت کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری مقرر در قانون شهرداری و همچنین نحوه اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری در دیوان عدالت اداری مطابق با قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری بیشتر آشنا کنیم.

اعضای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری

در خصوص اعضای کمیسیون  ماده 77 شهرداری ، باید افزود که این کمیسیون از سه نفر تشکیل می شود :

۱ / نماینده شورای اسلامی شهر ( به انتخاب شورا ) ،

۲ / نماینده دادگستری ( قاضی ) با انتخاب رئیس کل استان ،

۳ / نماینده وزارت کشور ( آن هم به انتخاب استاندار ) .

لازم به ذکر است که تصمیم کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری ، قطعی می باشد و در صورت اعتراض داشتن به رای صادر شده از این کمیسیون ، دیوان عدالت اداری ، آراء صادر شده از هیات های رسیدگی به تخلفات اداری و همچنین کمیسیون هایی مانند : کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری را ، تنها از نظر مغایرت با قوانین و مقررات ، بررسی می نماید . باید افزود با توجه به تک مرحله ای بودن رسیدگی ( به سبب قطعی بودن رای صادره ) ، و حل اختلاف در کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری ، حضور وکیلی متخصص که مهارت کافی در هدایت پرونده های مربوط به کمیسیون های شهرداری دارد ، بسیار ضروری می باشد .

در کمیسون ماده ۷۷ شهرداری ، مشکل مودیان پرداخت عوارض و شهرداری ، به بحث گذاشته می شود و در نهایت در این خصوص رای صادر می شود . در هر موردی که حضور یافتن فرد در کمیسیون لازم باشد ، به طور معمول فرد طی یک ابلاغیه ، احضار می شود و با شنیدن اظهارات او ، رای صادر می گردد .

نکته مهمی که باید به آن توجه داشت ، این امر است که : چنانچه فرد نتواند عوارض را به صورت یک جا بپردازد ، به طور معمول از او به صورت اقساط ( طی دو نوبت ) عوارض گرفته می شود . لازم به ذکر است که : زمان پرداخت نمودن عوارض ، نباید از ۳ سال بیش تر شود . حال اگر رای صادر شد ، و فرد بنا به هر دلیلی به رای صادر شده اعتراض داشته باشد ، در این صورت می تواند بر طبق اصل ۱۷۳ ، در دیوان عدالت اداری بر علیه حکم صادر شده ، طرح شکایت نماید . بر طبق قانون ، شخص معترض به رای صادر شده ، ظرف مدت سه ماه ( برای اشخاص مقیم‌ ایران ) و شش ماه ( برای اشخاص مقیم خارج از کشور ) ، فرصت طرح شکایت در دیوان را دارد .

مراحل وصول عوارض شهرداری

به جهت وصول عوارض شهرداری ، صدور اجراییه ثبتی تنها با ارائه نمودن رای کمیسیون مذکور ، ممکن است . به منظور تقاضای صدور اجراییه ، بابت عوارض شهرداری کمیسیون ماده ۷۷ ، باید این اوراق به ثبت محل تقدیم شود :

۱ / درخواست نامه صدور اجراییه ،

۲ / رونوشت مصدق از رای کمیسیون حل اختلاف ،

۳ / اخطاریه ابلاغ شده رای مذکور در فوق به مودی .

باید افزود که : در مواردی که شهرداری ، با استناد به ماده ۷۷ شهرداری و همچنین مواد 8 تا 13 قانون نوسازی و عمران شهری و تبصره یک آن ، و دیگر مواد از قانون شهرداری درخواست صدور اجراییه از اداره ثبت نماید ، باید دلیل قطعیت رای را نیز ذکر کند و موارد مذکور در فوق را هم اعلام  نماید .

صلاحیت کمیسیون ماده ۷۷ در قانون

صلاحیت و وظیفه کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری در قانون شهرداری مقرر شده است و رجوع به این قانون برای آشنایی با صلاحین این مرجع اداری غیر دادگستری می تواند بسیار کمک‌کننده باشد. مطابق با این ماده قانونی صلاحیت کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری،حل اختلافات بین مودی و شهرداری در زمینه عوارض و بهای خدمات ارائه شده می‌باشد. در حقیقت شهرداری مطابق با قانون در مواردی از اشخاص جهت ارائه خدمات، مالیات اخذ می کند. حال ممکن است اشخاص نسبت به این مالیات و میزان آن معترض باشند در این حالت لازم است تا اعتراض خود را در کمیسیونی موسوم به کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری، مطرح سازند.

بر اساس قانون شهرداری، کمیسیون ماده ۷۷ متشکل از ارکان خاص خود است. در این کمیسیون، نمایندگان وزارت کشور و دادگستری و انجمن شهر حضور دارند و اقدام به رسیدگی به شکایات مطروحه می نمایند. آرای صادره توسط کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری قطعی است و از قابلیت تجدید نظر خواهی برخوردار نمی‌باشد. در حقیقت؛ بر خلاف آرای صادره از کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری که از قابلیت تجدیدنظرخواهی برخوردار است، آرای صادره از کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری قطعی است.‌

ممکن است شما با پرداخت عوارض‌های مختلفی چون عوارض نوسازی، عوارض نقل و انتقال، عوارض ساخت و ساز و زیر‌بنا، عوارض اتومبیل و … مواجه شده باشید و همچنین ممکن است تا  نسبت به میزان عوارض و نحوه وصول آن اعتراض داشته باشید.در این حالت می توانید شکایت خود را نزد کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری مطرح نمایید. از آن جا که تقدیم دادخواست و طرح دعوا در کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری و اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری از پیچیدگی‌ها و تشریفات خاص خود برخوردار است لذا توصیه می شود طرح دعوا در کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری و هدایت پرونده‌های کمیسیون ماده ۷۷ را از وکیل متخصص و مجرب بخواهید. در این راستا؛ می ‌توانید با وکلای متخصص آژانس حقوقی صلح طلب در تماس باشید.

اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری

بر اساس قانون شهرداری آرای صادره از کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری قطعی می باشند. عدم پیش بینی تجدیدنظرخواهی نسبت به آرای کمیسیون ماده ۷۷ و به اصطلاح تک مرحله‌ای بودن رسیدگی و حل اختلاف در کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری لزوم حضور وکیل متخصص کمیسیون ماده ۷۷ را در هدایت چنین پرونده‌هایی روشن‌تر می کند. با وجود عدم قابلیت تجدیدنظرخواهی آرای صادره از کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری، لزوم ایجاد مرجعی جهت رسیدگی به شکایات و تظلمات مردم علیه دستگاه‌های دولتی و نهاد‌های عمومی غیر دولتی مانند شهرداری سبب شد تا مطابق با قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری امکان طرح شکایت از آرای قطعی صادره از کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری وجود داشته باشد. بر اساس قانون رسیدگی به پرونده‌های مطرح در دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری است و ارائه لوایح دفاعیه و مستندات قوی نزد دیوان عدالت اداری از طریق وکیل متخصص نقش مهمی در هدایت و پرونده‌های دیوان عدالت اداری خواهد داشت.

مطابق با قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری شخص معترض به رای صادره قطعی از کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ظرف مدت سه ماه  فرصت خواهد داشت تا شکایت خود را نزد دیوان عدالت اداری مطرح سازد. البته فرصت سه ماهه در قانون برای اشخاص مقیم ایران می باشد و اشخاص مقیم خارج از کشور برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری ظرف مدت شش ماه فرصت  خواهند داشت.

به این منظور و برای آگاهی بیشتر از شرایط تقدیم دادخواست دیوان عدالت اداری و طرح شکایت در دیوان عدالت اداری می توانید با وکلای متخصص و مجرب آژانس حقوقی صلح طلب در تماس باشید. در اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری در دیوان عدالت اداری در ابتدا لازم است تا دادخواستی با رعایت شرایط حقوقی خاص خود تقدیم دیوان شود. از آن جا که دیوان عدالت اداری تنها در تهران مستقر است و دارای دفاتر استانی جهت پذیرش شکایات می باشد، در گذشته روند پیگیری دعاوی در دیوان عدالت اداری از جمله طرح دعوای اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری با اطاله دادرسی مواجه می‌شد. اما امروزه به ایجاد سامانه الکترونیکی ساجد و ثنا ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری با سرعت بیشتری انجام می‌شود. از آن جا که تقدیم دادخواست اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری در دیوان عدالت اداری نیازمند رعایت تشریفات خاص قانونی است. توصیه می‌شود تنظیم و تقدیم دادخواست دیوان عدالت اداری را از یک وکیل متخصص و مجرب بخواهید. در حقیقت؛ عدم رعایت تشریفات خاص قانونی در تنظیم دادخواست اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری در دیوان عدالت اداری، ممکن است دعوای شما را با قرار رد دعوا و قرار ابطال دادخواست مواجه سازد و چنین امری به معنای طرح مجدد دعوا با صرف هزینه مجدد و اتلاف زمان و اطاله دادرسی است.

مشاوره حقوقی کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری

مشاوره حقوقی کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری در مواجهه اشخاص با چالش‌ها و بن بست‌های دادرسی می‌تواند بسیار راهگشا باشد. وکیل متخصص دیوان عدالت اداری با ارائه مشاوره حقوقی که نتیجه سال‌ها تجربه در زمینه هدایت و پیگیری پرونده‌های کمیسیون‌های قانون شهرداری است، به خوبی می‌داند که از رویه های قانونی و مقررات مربوطه چگونه به نفع موکل خویش و در جهت احقاق حقوق تضییع شده او بهره جوید و موکل خویش را در جهت اتخاذ یک تصمیم صحیح  قانونی بدون فوت وقت یاری خواهد کرد.

از آن جا که در پرونده‌های اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری در دیوان عدالت اداری، طرف اصلی شکایت یک مرجع و نهاد عمومی یا دولتی یعنی شهرداری است. همواره ممکن است بیم تضییع حقوق شاکی برود به همین سبب است که وکیل متخصص دیوان با سال‌ها تجربه و اقدام به جا قانونی خود ‌موکل خویش را از بن‌بست های دادرسی خارج می‌سازد.

در انتخاب مشاوره حقوقی کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری و وکیل متخصص توجه به تخصص و مهارت و سابقه کاری وکیل در هدایت پرونده‌های اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به همین سبب ایجاد موسسات حقوقی معتبر که با حضور وکلای متخصص دیوان عدالت اداری به ارائه خدمات مشاوره حقوقی به موکلین محترم بپردازند حائز اهمیت است. امروزه با درک اهمیت بهره‌گیری از مشاوره حقوقی و گسترش فرهنگ مراجعه به وکیل مجرب لازم است تا ارائه خدمات حقوقی به مردم تسهیل شود. به همین سبب آژانس حقوقی صلح طلب مفتخر است تا با ارائه انواع خدمات مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری خدمت رسان شما عزیزان باشد.

جمع‌بندی

یکی دیگر از کمیسیون‌های مقرر در قانون شهرداری، کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری می باشد. این کمیسیون صلاحیت و وظیفه رسیدگی به اختلافات میان مودی و شهرداری را برخوردار است.رسیدگی در این مرجع اداری غیر دادگستری تابع تشریفات خاص خود است و مطابق با قانون شهرداری، آرای صادره از این مرجع قطعی است اما امکان طرح شکایت از آرای قطعی این مرجع در دیوان عدالت اداری وجود دارد. طرح شکایت و اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری در دیوان عدالت اداری پس از ثبت دادخواست در شعب بدوی دیوان مطرح و مورد رسیدگی و صدور رای قرار می‌گیرد.

با توجه به تشریفات خاص ناظر بر رسیدگی به پرونده‌های مطرح در دیوان توصیه می‌شود تا پیش از طرح دعوا با وکیل متخصص و مجرب مشورت نمایید. در این خصوص و برای آگاهی بیشتر از شرایط تقدیم دادخواست در دیوان عدالت اداری می‌توانید با وکلای متخصص آژانس حقوقی صلح طلب در تماس باشید.

3.2/5 - (4 امتیاز)

این یک عنوان است

Facebook
Twitter
LinkedIn
آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا