الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی + [نمونه دادخواست]

تماس با صلح طلب

گروه فوق تخصصی وکلای صلح طلب با سالها تجربه و همکاری با قضات بازنشسته آماده ارائه خدمات کاملا تخصصی، صرفا در زمینه پرونده‌های دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور می‌باشد

شماره تماس : 09129353470

ممکن است در زندگی روزمره خود بارها سر و کارتان به شهرداری افتاده باشد. در حقیقت، مطابق با قانون شهرداری نسبت به شهروندان و برای ایجاد نظم در شهر وظایف متعددی دارد. این وظایف و صلاحیت‌ها در قوانین مختلف به خصوص قانون شهرداری مقرر شده است.

در میان وظایف و صلاحیت‌های گسترده و متنوع شهرداری یکی از مهم‌ترین صلاحیت‌های این مرجع عمومی غیر دولتی صدور پروانه ساختمانی پیش از ساخت و ساز و احداث بنا می باشد. این صلاحیت مهم قانونی شهرداری در بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری مقرر شده است.

اما در بسیاری از موارد ممکن است با دلایل و توجیهاتی شهرداری از صدور پروانه ساختمانی امتناع نماید. در این حالت است که به موجب قانون و مقررات مربوطه امکان طرح شکایت و اعتراض از شهرداری به عنوان یک مرجع مهم عمومی غیر دولتی وجود دارد.

دعوایی که در خصوص شکایت از امتناع شهرداری از صدور پروانه ساختمانی اقامه می شود، دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی نام دارد.

طرح این دعوا در صلاحیت دیوان عدالت اداری به عنوان عالی‌ترین مرجع اداری کشور می باشد و نیازمند تنظیم و تقدیم دادخواست و پروسه دادرسی مخصوص به خود است‌.

با توجه به رایج بودن طرح این دعوا و تخصصی بودن فرآیند و پروسه دادرسی در دیوان عدالت اداری حضور وکیل متخصص دیوان عدالت اداری ضروری می رسد. در نوشتار پیش رو قصد داریم تا شما را با شرایط طرح دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی، نمونه دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی، نحوه رسیدگی دیوان عدالت اداری و نقش وکیل متخصص و مجرب در این گونه دعاوی بیشتر آشنا کنیم.

 

مرجع صدور پروانه ساختمانی

درخواست صدور پروانه ساختمانی یکی از رایج‌ترین مسائل است که تقریبا برای تمامی اشخاص پیش آمده است‌. در این حالت است که مطابق با قانون شهرداری مرجع اصلی رسیدگی و صدور پروانه ساختمانی است.

این وظیفه و صلاحیت مهم قانونی در بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری مقرر شده است. در واقع در ماده ۵۵ قانون شهرداری، قانون گذار با طرح بند‌های مختلف قانونی به تشریح وظایف و صلاحیت‌های شهرداری پرداخته است. به موجب بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری؛ صدور پروانه برای کلیه ساختمان‌هایی که در شهر می شود بر عهده شهرداری است.

همچنین بر اساس ماده ۱۰۰ قانون شهرداری مالکان اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن  ملزم هستند تا پیش از هر اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی و شروع ساختمان از شهرداری ‌پروانه اخذ کنند و در صورت عدم اخذ پروانه، شهرداری می تواند از عملیات ساختمانی آنان یا  ساختمان‌های مخالف مفاد پروانه به وسیله مامورین خود اعم از آن که ساختمان در زمین‌ محصور یا غیر محصور قرار گرفته باشد جلوگیری به عمل آورد‌.

بنابراین؛ همان طور که ملاحظه شد مرجع اصلی صدور پروانه ساختمانی شهرداری می‌باشد و طبیعتا در صورت امتناع این مرجع می توان دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی را در دیوان عدالت اداری مطرح ساخت.

شهرداری در مقام صدور پروانه ساختمانی لازم است مراحل خاص قانونی را به ترتیب طی کند. جهت صدور پروانه ساختمانی توسط شهرداری لازم است مدارکی مانند درخواست پروانه، کپی مدارک مالکیت رسمی، نقشه محل وقوع ملک، کپی شناسنامه مالک یا مالکین، کپی وکالتنامه وکیل و … به شهرداری ارائه شود.

پس از آن شهرداری ظرف مدت ۷ روز از ملک مورد نظر بازدید می کند و گزارش خود را در پرونده درج می کند. در نهایت شهرداری با تعیین ضوابط شهرسازی حاکم بر ملک، نوع کاربری، تعداد طبقات و…نقشه مربوطه را تهیه و طی مدت زمان خاصی اقدام به صدور پروانه ساختمانی ملک می کند. حال اگر شهرداری از انجام این وظیفه قانونی امتناع کند می توان دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی را مطرح کرد.

 

الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی

همان طور که گفته شد در مواردی که شهرداری از وظیفه قانونی خود یعنی صدور پروانه ساختمانی امتناع کند، تحت شرایط خاصی امکان طرح دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی وجود دارد.

اما ممکن است این پرسش مطرح شود که چه مرجعی صلاحیت رسیدگی به دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی را برخوردار است؟ در این خصوص باید توجه داشت که از آن جا که شهرداری یک مرجع عمومی غیر دولتی است مطابق با قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، عالی ترین مرجع اداری کشور یعنی دیوان عدالت اداری از صلاحیت رسیدگی به چنین دعوایی برخوردار است.

این صلاحیت مهم قانونی دیوان در رای وحدت رویه ۵۶۶ دیوان عدالت اداری مورخ ۱۳۷۰/۲/۲۳ نیز صراحتا مقرر شده است. دیوان عدالت اداری در روند رسیدگی به پرونده و دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی دارای سازوکار و تشریفات خاص خود است. لذا توصیه ما این است که چنانچه قصد طرح دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی را دارید حتما با یک وکیل متخصص و باتجربه مشورت کنید.

 

نمونه دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی

تنظیم و تقدیم دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی، تابع احکام و تشریفات خاص خود است. امروزه با الکترونیک شدن خدمات قضایی تقدیم دادخواست از طریق سامانه ثنا و سامانه ساجد به عمل می آید.

رعایت تشریفات و پروسه قانونی در تقدیم دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی اهمیت ویژه و به خصوصی دارد زیرا در صورت عدم رعایت این مقررات قانونی دعوای شما ممکن است رد شود یا با قرار ابطال دادخواست یا رد دادخواست مواجه شود.

ملاحظه نمونه دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی در این خصوص می تواند بسیار مؤثر و مفید فایده باشد اما توجه داشته باشید که اوضاع و احوال حاکم بر هر دعوی و پرونده متفاوت از پرونده دیگر است بنابراین تنظیم دادخواست و ضمیمه کردن ادله و مستندات قانونی در هر پرونده می تواند متفاوت باشد.

در این زمینه وکیل دیوان عدالت اداری با تجربه چندین ساله خود و با تکیه بر دانش و مهارت علمی و عملی خود با تطبیق محتویات پرونده با موازین و مقررات قانونی بهترین تصمیم قانونی را پیش روی شما قرار خواهد داد.

در ادامه جهت آگاهی بیشتر شما نمونه دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی ارائه می گردد اما لازم به تذکر دوباره است که با توجه به پیچیدگی‌ها و ظرافت‌های حاکم بر دادرسی در دیوان عدالت اداری به عنوان عالی‌ترین و تخصصی‌ترین مرجع اداری حتما از مشورت با وکیل متخصص دیوان عدالت اداری بهره گیرید.

 

ریاست محترم دیوان عدالت اداری

با سلام و عرض احترام

اینجانب… مالک پلاک ثبتی… به نشانی… مطابق با ضوابط و مقررات تعیین شده متقاضی صدور پروانه از شهرداری منطقه… می باشم و ادله، مدارک و مستندات لازم و ضروری مانند نقشه های معماری و محاسباتی و فیش پرداخت عوارض را به شهرداری محل تحویل نموده ام. لیکن شهرداری از صدور پروانه ساختمانی امتناع کرده و دریافت رضایت مستاجرین که در محل ملک مربوطه دارای حق سرقفلی هستند را به عنوان شرط لازم جهت صدور پروانه قرار داده است.

به استحضار می رساند مطابق رای وحدت رویه ۹۴۸ مورخ ۱۳۹۴/۱۲/۵ هیات عمومی دیوان عدالت اداری و بر اساس بند الف ماده ۱۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری صدور پروانه از جمله وظایف و صلاحیت شهرداری‌ها می باشد و این نهاد نمی تواند انجام این وظایف و صلاحیت‌ها را منوط و مشروط به ایفای تعهد و انجام شرطی نماید.

با توجه به موارد گفته شده از دیوان محترم عدالت اداری مستدعی است تا به درخواست اینجانب مبنی بر الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی رسیدگی نمایید.

اگر قصد تنظیم و تقدیم دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی در دیوان عدالت اداری را دارید توصیه می کنیم تا با وکلای متخصص آژانس حقوقی صلح طلب در تماس باشید.

 

نحوه رسیدگی دیوان عدالت اداری

ابطال پروانه ساختمان

دیوان عدالت اداری مطابق با قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری از شعب بدوی و تجدید نظر تشکیل شده است.‌پس از ثبت دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی با ارجاع رئیس دیوان عدالت اداری رسیدگی قضایی به پرونده در یکی از شعب بدوی دیوان عدالت اداری آغاز می شود.

در صورتی که شخص در مرحله بدوی محکوم شود امکان اعتراض به رای صادره از شعبه بدوی دیوان عدالت اداری در شعبه تجدید نظر دیوان وجود دارد. طبیعتا در مرحله تجدید نظر پرونده وارد مرحله جدید‌تر و پیچیده‌تری خواهد شد و لزوم حضور وکیل مجرب و متخصص بیش از پیش مشخص و روشن خواهد شد.

در روند رسیدگی به دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی بهره‌گیری از امتیازات خاص قانونی به صورت به جا و به سرعت می تواند در احقاق حقوق موکل و پیروزی در دعوا نقش مهمی داشته باشد.

برای مثال بهره‌گیری از دستور موقت جهت تامین مورد خواسته و جلوگیری از تضییع آن در دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی بسیار مورد توجه است.

البته همان طور که گفته شد اوضاع و احوال حاکم بر هر پرونده مطرح در دیوان عدالت اداری با دیگری متفاوت است و در هر یک وکیل متخصص دیوان عدالت اداری با تجربه علمی و عملی خود بهترین تصمیم را پیش روی موکل خویش قرار می دهد و او را از بن‌ بست‌های دادرسی و چالش‌های دادرسی دور نگه خواهد داشت.

رعایت مواعد قانونی دادرسی و مهلت‌های تقدیم دادخواست در دیوان عدالت اداری اهمیت ویژه و به خصوصی دارد لذا توصیه ما این است که در هنگام طرح دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی از طریق مشورت با وکیل متخصص از تضییع حقوق خود در محاکم جلوگیری کنید.

 

مشاوره حقوقی الزام به صدور پروانه ساختمانی

امروزه با تخصص گرایی در حرفه‌های مختلف و پیچیده شدن زندگی در جامعه مدرن امروزی مراجعه به متخصص و کارشناس هر امری، مسئله‌ای بدیهی و روشن است.‌

در این میان در حوزه وکالت نیز با گستردگی و تنوع محاکم و مراجع رسیدگی کننده به دعاوی و پرونده‌های مختلف لازم است با شناخت نوع دعوا به وکیل متخصص همان حوزه مراجعه کنیم.

علی الاصول دعاوی که در دیوان عدالت اداری مطرح می شوند از جنس دعاوی عمومی و علیه دستگاه‌های دولتی می‌باشند و بنابراین در ارتباط تنگاتنگ با مقررات و قواعد حاکم بر حقوق اداری می باشند. بنابراین هر وکیلی از تخصص در این حیطه برخوردار نیست طبیعتا وکیلی که فعالیت تخصصی خود را در حیطه دعاوی کیفری یا حقوقی پیگیری می کند نمی تواند به نحو تخصصی و موفقیت آمیز پرونده‌های مطرح در دیوان عدالت اداری را به سرانجام مطلوب خود برساند.

لذا توصیه ما این است که در هنگام انتخاب وکیل متخصص یا بهره‌گیری از مشاوره حقوقی در زمینه دعاوی و پرونده‌های مطرح در دیوان عدالت اداری، حتما با بررسی سوابق علمی و عملی وکیل مورد نظر از تخصص و مهارت او اطمینان حاصل کنید.

امروزه با درک تخصص گرایی در حیطه وکالت و گسترش فرهنگ بهره‌گیری از خدمات مشاوره حقوقی، موسسات حقوقی معتبر با ایجاد دپارتمان تخصصی دعاوی و پرونده‌های دیوان عدالت اداری و با حضور وکلای متخصص و باسابقه به ارائه خدمات تخصصی حقوقی می پردازند. این خدمات با هدف تسهیل دسترسی مردم به خدمات حقوقی به صورت‌های مختلف تلفنی، حضوری و آنلاین انجام می شود.

در خصوص مشاوره حقوقی طرح دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی نیز وکلای متخصص ما می توانند شما را در خصوص چگونگی تقدیم دادخواست به دیوان عدالت اداری و تقدیم لایحه دفاعیه به دیوان راهنمایی کنند.

 

 

وکیل متخصص دیوان عدالت اداری در دعوای الزام شهرداری

وکیل متخصص دیوان عدالت اداری در دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی به سبب مهارت و تجربه در این دسته دعاوی شما را از اطاله دادرسی و صرف هزینه اضافی دور نگه خواهد داشت.

بسیار دیده شده است که اشخاص به دلیل حق الوکاله بالای وکلا از بهره‌گیری مشاوره حقوقی با وکیل متخصص منصرف می‌شوند و خود اقدام به پیگیری دعوا می کنند و به جهت عدم آگاهی از تشریفات لازم دادرسی علی رغم ذی حق بودن با شکست مواجه می شوند.

 

جمع‌بندی

مطابق با قانون شهرداری صدور پروانه ساختمانی از وظایف انحصاری خاص این مرجع عمومی غیر دولتی است. در صورتی که این مرجع از انجام وظیفه قانونی خود علی رغم ذی حق بودن مالک سرباز زند، مطابق با قانون امکان طرح شکایت و تقدیم دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی وجود دارد.

دیوان عدالت اداری در مقام رسیدگی به پرونده و دعوای الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی تابع احکام و تشریفات خاص خود است. مشورت با وکیل متخصص با توجه به تخصصی بودن ابعاد پرونده‌های مطرح در دیوان و عدم آگاهی اشخاص از قوانین و مقررات مربوطه امری ضروری است.

در این راستا؛ آژانس حقوقی صلح طلب با برخورداری از کادر مجرب وکلای دیوان عدالت اداری آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان در طرح و پیگیری دعاوی مطرح در دیوان عدالت اداری می باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

این یک عنوان است

Facebook
Twitter
LinkedIn
آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا