شکایت در دیوان عدالت اداری به چه صورت است؟ + [نحوه شکایت]

شکایت در دیوان عدالت اداری

تماس با صلح طلب

گروه فوق تخصصی وکلای صلح طلب با سالها تجربه و همکاری با قضات بازنشسته آماده ارائه خدمات کاملا تخصصی، صرفا در زمینه پرونده‌های دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور می‌باشد

شماره تماس : 09129353470

دیوان عدالت اداری یکی از مهم ترین مراجع اداری برای طرح اختلافات میان دستگاه های دولتی و مردم می باشد. ممکن است برای شما پیش آمده باشد که از شهرداری شکایتی داشته باشید در این موارد می توان با طرح شکایت در دیوان عدالت اداری این مسئله را مورد بررسی و پیگیری قرار داد.

نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری تابع شرایط و تشریفات خاص و ویژه ی خود است که آن را از طرح دادخواست های حقوقی در سایر مراجع قضایی متفاوت و متمایز می سازد.

قضات دیوان عدالت اداری معمولا از قضات برجسته و با سابقه کاری بالا انتخاب می شوند. در حقیقت همان طور که دیوان عالی کشور در راس مراجع قضایی حقوقی و کیفری قرار دارد دیوان عدالت اداری نیز عالی ترین مرجع اداری جهت حل و فصل اختلافات میان دولت و مردم محسوب می شود.

با وجود چنین امری اهمیت بهره‌گیری از مشاوره های حقوقی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری و نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری بیش از پیش روشن می شود.

به این منظور و با توجه به اهمیت چگونگی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری در این نوشتار قصد داریم تا شما را با این مسئله و اهمیت مشاوره حقوقی با وکیل دیوان عدالت اداری بیشتر آشنا کنیم.

نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری

بر اساس قانون، رسیدگی به شکایات و اعتراضات در شعب دیوان عدالت اداری از طریق تنظیم و ثبت دادخواست است و رسیدگی به شکایات در هیات عمومی دیوان برای باطل شدن آیین نامه ها و یا مصوباتی که مغایر با قانون هستند به موجب درخواست موکل صورت می گیرد .

قبلا نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری به صورت فیزیکی انجام می گرفت و افراد پس از تنظیم دادخواست مطابق قانون دیوان عدالت اداری باید آن را به وسیله پست سفارشی یا پست الکترونیکی به دیوانتحویل میدادند و یا اینکه آن را به دبیرخانهدیوان عدالت اداری یا به شعب دیوان مستقر در مراکز استان ها به عنوان یکی از موارد تشکیلات دیوان عدالت اداری تحویل می دادند .

اما در حال حاضر با پیشرفته شدن و اینترنتی شدن رسیدگی پرونده ها در دادگاه ها، نحوه طرح شکایت در دیوان عدالت اداری تغییر کرده و به صورت آنلاین و  الکترونیکی انجام می شود . به همین منظور سامانه ای تحت عنوان سامانه ساجد دیوان عدالت اداری به نشانی sajed.divan-edalat.ir ایجاد شده است که از طریق این سامانه اشخاص می توانند با پرداخت هزینه شکایات خود را در سایت دیوان ثبت کنند .

فلذا افراد برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری ابتدا باید در سامانه ثنا از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نام کرده و سپس به سامانه ساجد دیوان عدالت اداری مراجعه کنند و با وارد نمودن رمز ثنا در این سامانه نیز نام نویسی کنند ؛ علاوه بر ثبت شکایات افراد در سامانه ساجد ، امکان ثبت درخواست اعمال ماده ۷۹ نیز در سامانه و پیگیری پرونده ها در دیوان عدالت اداری  وجود دارد و اشخاص ثالث نیز می توانند برای طرح شکایت اقدام به ثبت دادخواست ورود ثالث یا اعتراض ثالث نمایند و نحوه ثبت درخواست رسیدگی به صورت اعاده دادرسی (بررسی مجدد پرونده) نیز در همین سامانه قابل انجام است .

مهلت شکایت در دیوان عدالت اداری

در قسمت بالا موارد طرح شکایت و نحوه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری را مورد بررسی قرار دادیم ؛ و پاسخ به این پرسش ضروری است که مهلت شکایت در دیوان عدالت اداری چقدر است ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت هر یک از موارد طرح شکایت در دیوان عدالت اداری مهلت و بازه زمانی مخصوص به خود را دارند .

در صورتی که اشخاص بخواهند به استناد بند ۲ ماده ۱۰ قانون دیوان عدالت اداری اقدام به شکایت و تقاضای دادرسی نمایند یعنی نسبت به آرای مراجع هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما اعتراض کنند ، مهلت سه ماهه برای اشخاص مقیم ایران و مهلت شش ماهه برای افراد مقیم خارج از کشور در نظر گرفته شده است .

در صورتی که اشخاص در مرحله بدوی اقدام به طرح شکایت در دیوان عدالت کرده و رای بدوی صادر شده باشد ، چنانچه تقاضای تجدیدظرخواهی از رای داشته باشند ، ظرف مهلت بیست روز توسط اشخاص مقیم ایران و دو ماه برای اشخاص مقیم خارج از ایران مهلت تجدید نظر خواهی در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری را وجود دارد و پس از اتمام مهلت تجدیدنظر خواهی در دیوان عدالت اداری، رای صادره قابل اجرا خواهد بود .

و زمانی که شاکی، خواهان ورود  شخص دیگری غیر از طرف شکایت به دادرسی باشد می تواند طرح شکایت جلب ثالث نماید که مهلت و نحوه شکایت جلب ثالث در دیوان عدالت اداری سی روز می باشد و یا یک ماه بعد از ثبت دادخواست اصلی .

قابل ذکر است که مهلت طرح دعوای ورود شخص ثالث در دیوان عدالت اداری تا قبل از صدور رای می باشد .

شکایت در دیوان عدالت اداری

نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری

با تخصصی شدن و تنوع پرونده های حقوقی رسیدگی به دعاوی و اختلافات مردم توسط یک مرجع واحد قضایی عملا ناممکن است به همین خاطر ایجاد نهاد ها و مراجع اختصاصی برای رسیدگی به دعاوی و اختلافات خاص در دنیای مدرن امروزی اهمیت ویژه ای یافته است.

در این میان دیوان عدالت اداری به عنوان یکی از مراجع مهم اختصاصی جهت رسیدگی به اختلافات و شکایات مردم از دولت ایجاد شده است. ساز و کار رسیدگی به شکایت در دیوان عدالت اداری و نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری شرایطی کاملا متفاوت از طرح دادخواست های حقوقی دارد. قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ به بیان این ساز و کار های لازم پرداخته است.

به طور کلی برای آشنایی با نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری در قدم اول لازم است تا با صلاحیت و حدود اختیارات دیوان عدالت اداری بیشتر آشنا شویم.

شعب بدوی دیوان عدالت اداری مطابق با قانون صلاحیت رسیدگی به شکایات و اعتراضات اشخاص حقیقی و حقوقی از تصمیمات و اقدامات واحد های دولتی اعم از وزارتخانه ها و شرکت های دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و… را برخوردار هستند.

یکی از رایج ترین موارد طرح شکایت در دیوان عدالت اداری عبارت است از رسیدگی به اعتراضات و شکایت از آرای قطعی هیات های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون های مالیاتی و هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما و کمیسیون موضوع ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها از حیث نقض قوانین و مقررات.

در دیوان عدالت  اداری بر خلاف سایر مراجع قضایی حقوقی صحبت از طرح دادخواست نمی باشد زیرا در دیوان عدالت اداری این مردم هستند که به طرح شکایت از تصمیمات و اقدامات دستگاه های عمومی و دولتی می پردازند. در حقیقت در دیوان عدالت اداری امکان طرح دعوای متقابل وجود ندارد.

طرح شکایت در دیوان عدالت اداری مستلزم تقدیم دادخواست با قید دقیق و کامل مشخصات شاکی شامل نام و نام خانوادگی و اقامتگاه او، نام و مشخصات طرف شکایت و موضوع شکایت و خواسته و شرح شکایت و مدارک و ادله ی لازم می باشد. توصیه ی ما این است برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری و تقدیم دادخواست حتما با وکیل دیوان عدالت اداری متخصص و مجرب مشورت کنید.

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری

با تخصصی شدن گرایش های حقوق و حیطه ی وکالت اهمیت تخصص محوری در وکالت روز به روز اهمیت ویژه تری می یابد. در حقیقت نمی توان با گستردگی پرونده های حقوقی از یک وکیل مجرب انتظار داشت که به تمام حیطه های پرونده های حقوقی آگاه باشد و بتواند بهترین اقدام را پیش روی موکل خویش قرار دهد.

اما می توان به هر وکیل در حیطه تخصصی خود رجوع کرد و چنین امری به معنای تجربه طولانی و گرانبها وکیل در هدایت پرونده های خاص حقوقی است. به همین خاطر در انتخاب وکیل مجرب برای هدایت پرونده های دیوان عدالت اداری باید از تخصص او در نحوه طرح شکایت در دیوان عدالت اداری و رساندن پرونده به سرانجام مطلوب خود اطمینان حاصل کنید.

امروزه با پیچیده‌تر شدن تشریفات رسیدگی به دعاوی مطرح در دیوان عدالت اداری اهمیت بهره‌گیری از مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری نمود بیشتری پیدا کرده است.

به منظور تسهیل دسترسی عموم افراد جامعه به خدمات تخصصی مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری، آژانس حقوقی صلح طلب با برخورداری از دپارتمان تخصصی مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری با حضور کادر مجرب وکلای متخصص در پرونده های دیوان عدالت اداری به شیوه های مختلف حضوری، تلفنی و آنلاین آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

 

نحوه رسیدگی در دیوان عدالت اداری

روش شکایت در دیوان عدالت اداری

نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری و به تبع آن رسیدگی شعب مختلف دیوان به پرونده مطروحه تابع شرایط خاص و تشریفات متفاوتی است که آن را از سایر دعاوی حقوقی متمایز می کند. وکیل دیوان عدالت اداری به جهت تخصص در هدایت پرونده های مزبور با تکیه بر مهارت و دانش علمی و عملی خود می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن بهترین تصمیم را پیش روی موکل خویش قرار دهد.

در حقیقت در دعاوی مطرح در دیوان عدالت اداری با پرونده های بسیاری مواجه هستیم که به سبب عدم آگاهی اشخاص از مقررات و رویه های قانونی علی رغم ذی حقی با شکست مواجه شده اند در حالی که حضور وکیل دیوان عدالت اداری می توانست نقش بسیار پررنگی در احقاق حقوق از دست رفته ی موکل ایفا کند.

در رسیدگی به پرونده های دیوان عدالت اداری شناخت نوع دعاوی از جهت طرح در شعب بدوی دیوان عدالت اداری یا طرح در هیات عمومی دیوان عدالت اداری اهمیت خاص و ویژه ای دارد.

در برخی از دعاوی دیوان عدالت اداری رسیدگی در دیوان مستلزم طرح دعوای قبلی در دادگاه عمومی حقوقی است که یک وکیل مجرب می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن این امر را به انجام رساند.

مطابق با قانون هر گاه یک نهاد دولتی از نهاد دولتی دیگر در خصوص اقدامات و تصمیمات آن نهاد شکایتی داشته باشد، طرح شکایت در صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی است زیرا دیوان عدالت اداری مرجع طرح شکایات و تظلمات مردم علیه دولت و نهاد های عمومی است. همچنین آرای صادره از مراجع اداری یا مراجع قضایی غیر دادگستری تا زمانی که قطعی نشده اند قابل طرح در دیوان عدالت اداری نیستند.

در خصوص طرح شکایت در دیوان عدالت اداری  باید توجه داشت که تصمیماتی همانند دستور موقت، تامین خواسته و تصمیمات امور حسبی، آرای دادگاه ها در دیوان عدالت اداری قابل طرح نیستند.

همچنین رسیدگی به تصمیمات قضایی رئیس قوه قضاییه و صرفا آیین نامه و بخش نامه، تصمیمات رئیس قوه قضاییه و مصوبات و تصمیمات شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس خبرگان و شورای عالی امنیت ملی در صلاحیت هیات عمومی دیوان عدالت اداری نیستند.

در طرح شکایت در دیوان عدالت اداری باید توجه داشت که دعاوی در صلاحیت شعب بدوی دیوان عدالت اداری دعاوی شخصی هستند که تنها شخص ذی‌نفع یعنی شخص متضرر از تصمیم یا اقدام واحد دولتی یا مامور واحد دولتی می تواند آن ها را مطرح نماید اما شکایت های در صلاحیت هیات عمومی دیوان عدالت اداری از جمله دعاوی عمومی هستند که طرح آن در دیوان عدالت اداری منوط به متضرر شدن نیست و لازم نیست که شاکی ذی‌نفع باشد.

رسیدگی در دیوان عدالت اداری اصولا به صورت غیر حضوری است و دیوان عدالت اداری برای رسیدگی نیازی به حضور و توضیحات طرفین شکایت ندارد. اما در مواردی دیوان ممکن است یکی از طرفین را برای ادای توضیح دعوت نماید که اگر حاضر شود و توضیح بدهد دیوان به رسیدگی خود ادامه می دهد و اقدام به صدور رای می نماید اما اگر حاضر نشود و از ادای توضیح امتناع کند قرار ابطال دادخواست صادر می شود.

در خصوص طرح شکایت در دیوان عدالت اداری باید توجه داشت که دیوان عدالت اداری از شعب بدوی و تجدید نظر برخوردار است همچنین هیات عمومی دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی به شکایت و درخواست ابطال آیین نامه ها، مصوبه نامه ها، بخش نامه و سایر نظامات دولتی بر خلاف شرع، عدم صلاحیت مرجع صادر کننده، برخلاف قانون، تجاوز یا سوء استفاده از اختیارات، تخلف در اجرای قوانین و مقررات، خودداری در انجام وظایف که موجب تضییع حقوق افراد می شود را برخوردار است.

در خصوص طرح شکایت در دیوان عدالت اداری باید توجه داشت که مطابق با قانون شاکی می تواند قبل از وصول پاسخ از طرف شکایت دادخواست خود را مسترد نماید در این حالت قرار ابطال دادخواست صادر می شود.

مطابق با قانون شاکی می تواند تا قبل از صدور رای از شکایت خود به طور کلی صرف نظر نماید در این صورت شعبه دیوان قرار سقوط شکایت را صادر می کند و این قرار دارای اعتبار امر مختوم است. برای آگاهی از شرایط استرداد دادخواست دیوان عدالت اداری می توانید با وکلای دیوان عدالت اداری آژانس حقوقی صلح طلب در تماس باشید.

 

دعاوی طاری در دیوان عدالت اداری

شکایت در دیوان عدالت اداری چگونه است

در خصوص طرح شکایت در دیوان عدالت اداری و آشنایی با نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری باید توجه داشت که دسته ای دعاوی طاری نیز همانند سایر دعاوی حقوقی در دیوان عدالت اداری قابلیت طرح دارد البته نحوه طرح این دعاوی و تشریفات آن با طرح دعاوی طاری در دادگاه حقوقی تفاوت هایی دارد.

طرح دعوای جلب ثالث در دیوان عدالت اداری به این صورت است که شاکی می تواند ضمن دادخواست اصلی و ظرف ۳۰ روز پس از تقدیم دادخواست اصلی آن را طرح کند در مقابل طرف شکایت باید ضمن پاسخ به دادخواست اصلی جلب ثالث نماید‌.

در خصوص طرح شکایت در دیوان عدالت اداری باید توجه داشت که طرح دعوای ورود ثالث در دیوان به دو شکل اصلی و تبعی امکان‌پذیر است. مهلت طرح دعوای ورود ثالث در دیوان عدالت اداری تا قبل از صدور رای است در حالی که در طرح دعاوی در دادگاه عمومی حقوقی تا قبل از ختم دادرسی است.

دعوای ورود ثالث هم در مرحله بدوی و هم تجدید نظر امکان‌پذیر است. در این خصوص و برای آگاهی بیشتر از نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری و طرح دعاوی طاری می توانید با وکلای متخصص دیوان عدالت اداری آژانس حقوقی صلح طلب مشورت نمایید.

طرح دعوای اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری نسبت به تمامی آرای صادره از جمله حکم و قرار امکان‌پذیر است. شرایط اعتراض ثالث در دیوان به این صورت است که شخص ثالث در دادرسی دخالت نداشته باشد و رای به حقوق ثالث خلل وارد آورد.

مهلت اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری ظرف دو ماه از تاریخ اطلاع از رای است. در این خصوص و برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری می توانید با وکیل متخصص و مجرب مشورت کنید‌.

دادخواست دیوان عدالت اداری

در خصوص طرح شکایت در دیوان عدالت اداری تقدیم دادخواست نیازمند رعایت نکات خاصی است که در این خصوص مشورت با وکیل دیوان عدالت اداری اهمیت خاصی دارد.

تنظیم دادخواست دیوان عدالت اداری نیازمند رعایت ادله و مدارک محکمه پسند می باشد و عدم رعایت موازین خاص قانونی ممکن است دعوای شما را با قرار های ابطال دادخواست یا رد دعوا مواجه سازد.

به همین جهت توصیه ی ما این است که برای تقدیم دادخواست دیوان عدالت اداری با وکیل متخصص و مجرب مشورت کنید. در این خصوص و برای آگاهی بیشتر می توانید از نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری بهره گیرید.

جمع‌بندی

دیوان عدالت اداری مرجع عمومی اداری و به عنوان بالاترین مرجع اداری محسوب می شود. دیوان عدالت اداری مرجع طرح شکایات و تظلمات مردم علیه دولت و نهاد های عمومی می باشد و نیازمند رعایت تشریفات خاص قانونی است.

طرح شکایت در دیوان عدالت اداری مستلزم تقدیم دادخواست می باشد. در تقدیم دادخواست دیوان عدالت اداری رعایت موازین قانونی و قید ادله و مستندات محکمه پسند از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

امروزه با توجه به تخصص گرایی در حوزه ی وکالت اهمیت بهره‌گیری از مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا آژانس حقوقی صلح طلب با برخورداری از کادر مجرب وکلای دیوان عدالت اداری می توانند یاری رسان شما در طرح شکایت در دیوان عدالت اداری باشند.

. مشاوره حقوقی برای شکایت در دیوان عدالت اداری

در صورتی که نیاز به مشاوره حقوقی برای ثبت و رسیدگی به شکایت در دیوان عدالت اداری دارید، بهترین راه این است که با یک وکیل متخصص در این حوزه تماس بگیرید.

وکیل متخصص می‌تواند شما را در مراحل ثبت شکایت و نیز در دادرسی‌های دیوان عدالت اداری هدایت کند و به شما کمک کند تا حقوق و مطالبات شما به درستی حفظ شود.

با توجه به پیچیدگی قوانین و مقررات مربوط به دیوان عدالت اداری، مشاوره حقوقی از اهمیت بسیاری برخوردار است و می‌تواند به شما کمک کند تا در این فرآیند بهترین تصمیم‌ها را بگیرید.

وکیل تضمینی برای رسیدگی به شکایت در دیوان عدالت اداری

وکیل تضمینی در دیوان عدالت اداری یک نیاز ضروری برای ثبت و رسیدگی به شکایت‌ها است. وکیل تضمینی با داشتن تخصص و تجربه لازم، می‌تواند به موکلان خود کمک کند تا شکایت‌هایشان به بهترین شکل ممکن در دیوان عدالت اداری مورد بررسی قرار بگیرند.

وکیل تضمینی توانایی ارائه مشاوره حقوقی و حمایت حرفه‌ای را داراست. او می‌تواند به موکلان خود در مراحل ثبت شکایت و ارائه مستندات لازم کمک کرده و در تمامی مراحل رسیدگی به شکایت‌ها به آن‌ها همراهی کند. این امر می‌تواند به موکلان اطمینان دهد که مورد حقوقی شان به بهترین شکل ممکن پیگیری می‌شود.

وکیل متخصص با دانستن اصول و مقررات دیوان عدالت اداری می‌تواند به موکلان خود در ارائه دفاع موثر و موازی با قوانین کمک کند. او با داشتن دانش کافی از روند دادرسی و مقررات قضایی می‌تواند به موکلان خود کمک کند تا به بهترین نتیجه ممکن دست یابند.

در این مقاله، به موضوع ثبت و رسیدگی به شکایت‌ها در دیوان عدالت اداری پرداختیم و اهمیت انتخاب وکیل متخصص در این حوزه را برجسته کردیم. انتخاب یک وکیل ماهر و تضمینی برای ثبت و رسیدگی به شکایت‌ها در این دیوان امری حیاتی است. وکیل متخصص با داشتن تجربه و تخصص لازم می‌تواند به موکلان خود کمک کند تا حقوق و مطالباتشان به بهترین شکل ممکن در دیوان عدالت اداری حفظ شود. همچنین، مشاوره حقوقی از وکیل متخصص بسیار حیاتی است و می‌تواند به افراد کمک کند تا در مراحل ثبت و رسیدگی به شکایت‌ها به درستی اقدام کنند. بنابراین، انتخاب وکیل مناسب برای ثبت و رسیدگی به شکایت در دیوان عدالت اداری یک امر بسیار حیاتی و حساس است که نیازمند دقت و مطالعه دقیق است.

5/5 - (9 امتیاز)

این یک عنوان است

Facebook
Twitter
LinkedIn
آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا